Onderlinge verzekeraars SON en TVM bundelen krachten.
Onderlinge verzekeraars SON en TVM bundelen krachten.
donderdag 21-04-2011 13:00
Dit is een origineel bericht van TVM Verzekeringen
GRONINGEN/HOOGEVEEN - Scheepsverzekeraar SON en TVM verzekeringen hebben vergaande plannen om de krachten te bundelen. Schepen Onderlinge Nederland u.a. te Groningen, is één van de toonaangevende schepenverzekeraars in Nederland en de Onderlinge Waarborgmaatschappij TVM U.A. te Hoogeveen, is de grootste transportverzekeraar van de Benelux.

De samenwerkingsplannen liggen nu voor goedkeuring bij De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

President-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen: "Deze samenwerking is belangrijk. Transport gaat in Nederland al lang niet meer alleen over de weg, steeds meer wordt van water en spoor gebruik gemaakt. Zeker de rol van de binnenscheepvaart zal steeds belangrijker worden in het goederenvervoer. We zijn tot de conclusie gekomen dat SON en wij veel overeenkomsten hebben. De risico's die SON verzekert op het water, verzekert TVM op de weg."

Directielid Mense Landlust van SON: "De directies en besturen van de maatschappijen verwachten dat het multimodale transport de komende jaren een grote vlucht zal nemen en denken dan ook elkaar
hierin prima te kunnen aanvullen. Verder beschikt TVM over een totaalpakket aan verzekeringsproducten voor de transportondernemer, een pakket dat ook zonder meer aantrekkelijk zal zijn voor de binnenvaartondernemer."

De directies en besturen van beide maatschappijen zien in dat deze samenwerking vele voordelen zal bieden voor de aangesloten leden van de maatschappijen, o.a. door gezamenlijke inkoop van herverzekeringsproducten en besparing op de kosten van de administratie ten aanzien van de
uitgebreide wet- en regelgeving, die een steeds grotere impact heeft.
Daarnaast biedt het bundelen van de financiële reserves grote zekerheid voor de leden in de komende decennia.
Beide maatschappijen blijven werken onder eigen naam, met een eigen identiteit en op de eigen vestigingslocatie. Arjan Bos: "Zowel SON als TVM hebben service en kwaliteit hoog in het vaandel staan en de directies en besturen van de maatschappijen zijn er van overtuigd dat zij hun leden
door deze samenwerking een bredere en sterkere basis voor de toekomst bieden."
Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.
Links:
Organisatie info:
												TVM Verzekeringen
											 
												
											 
	                			NIET VOOR PUBLIKATIE

MEDEDELING VOOR DE REDAKTIE
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Bert Jansma directielid van SON. Hij is bereikbaar op: 06-53224567. Bij TVM kunt u informatie krijgen bij manager Public Relations Jaap Stalenburg. Hij is bereikbaar op 06-51343596.