Staatssecretaris Atsma geeft startsein werkzaamheden Riensluis Lemmer
Staatssecretaris Atsma geeft startsein werkzaamheden Riensluis Lemmer
dinsdag 10-04-2012 13:57
Dit is een origineel bericht van Wetterskip Fryslan
Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) geeft op donderdag 12 april het startsein voor de werkzaamheden aan de Riensluis in Lemmer. De sluis is onderdeel van de dijk die Fryslan beschermt tegen het water van het IJsselmeer.

De door Wetterskip Fryslan te realiseren sluisversterking maakt onderdeel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Dit is een samenwerkingsverband tussen het Rijk en de waterbeheerders om op 92 locaties in het land afgekeurde waterkeringen op een sobere, doelmatige en robuuste wijze te versterken. Om zo Nederland te beschermen tegen wateroverlast en overstromingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl
Links:
Bijlage:
Organisatie info:
												Wetterskip Fryslan
											 
												
											 
	                			Graag nodigen wij u uit bij de starthandeling van de werkzaamheden aan de Riensluis (Willemskade) in Lemmer. Voorafgaand aan de handeling is er een ontvangst met toespraken in het bezoekerscentrum van het Woudagemaal (Gemaalweg 1a, Lemmer). Ook hierbij bent u van harte welkom. Het programma ziet er als volgt uit:

11.15 uur	Welkom door Paul van Erkelens, dijkgraaf Wetterskip Fryslan
11.20 uur	Toelichting Johannes van der Pal, wethouder gemeente Lemsterland
11.25 uur	Toelichting Jannewietske de Vries, gedeputeerde provincie Fryslan
11.30 uur	Toespraak Joop Atsma, staatssecretaris (Infrastructuur en Milieu)
12.00 uur	Bezoek Riensluis. Korte toelichting dagelijks bestuurslid 
     Harry Boon van Wetterskip Fryslan, gevolgd door startsein werkzaamheden door Joop Atsma. 

Na het startsein is er gelegenheid voor het stellen van vragen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Hanneke Nieuwenhuis: hnieuwenhuis@wetterskipfryslan.nl of 
06 10555599. 

Aansluitend vertrekt de staatssecretaris naar Delfstrahuizen voor een kort werkbezoek aan het kadeherstelproject Echtenerbrug/Delfstrahuizen. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen Wetterskip Fryslan, provincie Fryslan en gemeente Lemsterland.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Hanneke Nieuwenhuis, communicatieadviseur Wetterskip Fryslan, Harlingerstraatweg 113 te Leeuwarden, telefoon 06 10555599