Uitreiking Future for Nature Awards groot succes
Uitreiking Future for Nature Awards groot succes
vrijdag 22-02-2013 17:39
Dit is een origineel bericht van Warner Strategy & Fundraising
De Future for Nature Awards 2013 zijn vrijdag uitgereikt in Burgers' Zoo te Arnhem. Drie jonge talentvolle natuurbeschermers Lucy King, Samia Saif en Rudy H. Putra ontvingen de Future for Nature Award uit handen van de wereldberoemde chimpanseebeschermster Jane Goodall. De winnaars ontvingen een cheque van 50.000 euro om hun werk voort te zetten. Ruim 500 geïnteresseerden kwamen op de ceremonie in Burgers' Zoo af.

Oproep Jane Goodall
Jane Goodall hield een inspirerend verhaal; zij deed een oproep aan mensen om na te denken over de keuzes die ze maken omdat alles wat we doen invloed heeft op mensen, dieren en natuur. 'Ieder individu kan een verschil maken elke dag weer.' Daarnaast prees zij de winnaars uitvoerig, zij vond hen een voorbeeld van de nieuwe generatie natuurbeschermers.

Over de winnaars
Samia Saif (27) uit Bangladesh won de award voor haar onderzoek naar tijgerstroperij in de Sundarbans in Bangladesh. Met gevaar voor eigen leven heeft zij in kaart gebracht hoe de stropers in dit gebied aan het werk gaan.

Rudy H. Putra (35) uit Indonesië zet zich in voor de neushoorns in Indonesië. Voor zijn werk in het Leuser-gebied won hij de Future for Nature Award. In het gebied probeert hij een betere leefomgeving te ontwikkelen voor de neushoorns zodat de populatie in het gebied zich weer kan uitbreiden.

Lucy King (35) uit Kenia ontvangt de Award voor haar werk met olifanten en bijen in Kenia. Zij bewees dat olifanten bang zijn voor zwermen honingbijen. Door bijenkorfhekken strategisch rond akkers te plaatsen, lopen olifanten om de velden heen in plaats van er doorheen en daarmee alles te verwoesten.
Links:
Organisatie info:
												Warner Strategy & Fundraising
											 
												
											 
	                			Voor meer informatie over Future for Nature, kijk op www.futurefornature.org
Ingrid Kerkvliet, 06 - 11 293 445
Kerkvliet@futurefornature.org
											 
											
											
Afdrukken:
Deel persbericht op:
Permanente link:
Stuur door:
Persberichten van deze organisatie: