Workshops & events

Nieuwe vaardigheden opdoen of bestaande skills verbeteren? Bij ANP Pers Support delen wij graag onze kennis en ervaring. Volg een masterclass, webinar, neem deel aan een van onze events of volg een workshop:

Workshop: Opiniestukken schrijven

Kies uit 12 of 14 september 2023 van 13:30 tot 16:30 uur in WTC Den Haag.
Of digitaal op 22 september 2023 van 10:00 tot 12:00 uur.

Wil je serieus worden genomen als expert of opiniemaker? Wil je meer aandacht in de media voor jezelf of je bedrijf? Dan is het slim om te leren hoe je een opiniestuk schrijft. Zelfs als je je kennis en visie vooral op Twitter/X of via expertquotes deelt.

Leer van opiniemakers

Er zijn drie onderdelen essentieel bij het reageren op het nieuws en het schrijven van een opiniestuk: ervaring, expertise en een verfrissende blik. Daarnaast kan het een uitdaging zijn om dit vervolgens om te vormen tot een journalistiek aantrekkelijk opinieartikel. Tijdens deze interactieve workshop kom je erachter wat je kunt leren van opiniemakers.

Denken als een journalist

Het is bijvoorbeeld belangrijk om je lezer in acht te nemen bij het schrijven van een opiniestuk. Een belangrijke lezer, naast je eindlezer, is een journalist – welke jouw opinie mogelijk in een eigen publicatie mee zal nemen. Wij leren je waar journalisten veelal op letten en wat ze verwachten van een opiniestuk om er wat mee te kunnen.

Structuur van een opiniestuk

We behandelen onder andere de ideale opbouw van een opiniestuk. We geven schrijftips weg en behandelen praktijkvoorbeelden op basis van onze ervaring. Je krijgt zo duidelijke handvaten om na deze workshop zelf als expert effectief je opinie te kunnen bepleiten.

Wat leer je?

Aan het einde van deze workshop…

  • weet je wat opiniemakers drijft;
  • ken je het verschil tussen thema’s en vraagstukken; 
  • snap je hoe je een opiniestuk kunt schrijven; 
  • ken je de structuur van een opiniestuk;
  • krijg je een certificaat van deelname.

Daarnaast krijg je bij elke workshop een kijkje achter de schermen van het nieuws door de rondleiding op de ANP-redactie. En kun je sparren met vakgenoten.

Investering

Deelname aan de workshop op het ANP-kantoor bedraagt € 485,- ex. btw per deelnemer. Deelname aan de online workshop bedraagt € 194,- ex. btw per deelnemer.

Neem deel met je team en krijg tot 43% korting

Volg je graag een fysieke workshop bij ons op kantoor met je gehele team? Dit kan voor een vast bedrag van €2.749,- ex. BTW, tot een groepsgrootte van maximaal tien personen.

Zo profiteer je met tien collega’s van maar liefst € 210,- korting per deelnemer.

Is jouw team groter dan tien personen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Workshopkalender 2023

Datum & tijdWorkshop
12 sep 2023 13:30 – 16:30 uurOpiniestukken schrijven
14 sep 2023 13:30 – 16:30 uurOpiniestukken schrijven
22 sep 2023 10:00 – 12:00 uur onlineOpiniestukken schrijven

Past dit niet in je agenda? Neem dan contact met ons op. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, meer data en onderwerpen volgen binnenkort!

Onze klanten

Op de hoogte blijven?

Wil je naast workshops en webinars op de hoogte blijven van nieuwe events en updates van ANP Pers Support? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

© ANP Pers Support 2023