Flexotels: De investering is dubbel en dwars terugverdiend

Met zijn innovatieve inklapbare hotelkamers bestormde Hubert von Heyden vijf jaar geleden de evenementenmarkt. Om een nieuwe versie van de mobiele accommodaties internationaal onder de aandacht te brengen, koos Von Heyden voor de verspreiding van een persbericht via ANP Pers Support. En dat leverde zijn bedrijf Flexotels direct drie keer meer orders op. “Ik krijg aanvragen uit de meest exotische oorden.”

Eerlijk is eerlijk, zelf had Von Heyden niet meteen aan het ANP gedacht als kanaal voor zijn commerciële boodschap. “ANP Pers Support benaderde mij op het juiste moment met de juiste vraag. Ik had er meteen vertrouwen in. Je kunt natuurlijk zelf een persbericht schrijven en e-mailadressen kopen, maar ANP Pers Support heeft al die kennis en een enorm netwerk in eigen huis. Zo kun je heel direct een specifieke doelgroep bereiken.”

Tweetrapsraket

De Flexotels-directeur vergelijkt het proces met een tweetrapsraket. “ANP Pers Support zet het persbericht door naar haar netwerk van nieuwsmedia en die nemen het weer mee in hun eigen uitingen. Je verstuurt één bericht, en voor het weet heb je duizenden reacties.”

“Je moet wel iets nieuws te melden hebben”, benadrukt Von Heyden. “Anders pikt niemand het op. Het nieuws dat wij een nieuwe, luxere uitvoering van de inklapbare hotelkamer introduceerden werd heel breed opgepikt. Vooral binnen de voor ons interessante sectoren zag je het bericht overal terug in nieuwsbrieven en dagmailings.”

Internationaal

Flexotels mikt doelbewust op de internationale markt. “Daarom hebben we het persbericht door ANP Pers Support in het Engels laten vertalen en is het via ANP-partner PR Newswire verspreid onder internationale media. Het was bijzonder om te zien hoe het Engelstalige bericht binnen no time de hele wereld over ging.”

Hij is erg te spreken over de dienstverlening van ANP Pers Support. “Ze werken snel en accuraat en de prijs-kwaliteitverhouding is perfect. De investering is dubbel en dwars terugverdiend”. Zou Von Heyden een volgende keer weer gebruik maken van ANP Pers Support? “Zodra we weer een nieuw product onder de aandacht willen brengen, kiezen we zeker weer voor ANP Pers Support. Ik doe goede kunstjes graag twee keer.”  

© ANP Pers Support 2023