Just Cargo: Na de plaatsing waren het 3 dolle dagen

Wat Uber is voor het taxi- en personenvervoer, wil Just Cargo worden voor koeriersdiensten. Via een app op de smartphone brengt ondernemer Michiel van den Boogaart met zijn nieuwe initiatief Just Cargo, klanten en chauffeurs met elkaar in contact om pakketten op te halen en te bezorgen.

Bedrijven kunnen zich online aanmelden via de site of de app. Aangesloten chauffeurs zien op hun app dat er een zending wordt aangeboden en binnen vijf minuten meldt zich iemand die op dat moment beschikbaar is. De Just Cargo app meldt vervolgens dat de chauffeur onderweg is. Nadat het pakket is opgehaald wordt aangegeven waar het pakket zich bevindt, wanneer het is afgeleverd en of de ontvanger heeft getekend. Zo kunnen pakketten nog dezelfde dag worden bezorgd (same day delivery).

Verspreiding via het ANP-net

Om zijn nieuwe initiatief nationaal onder de aandacht te brengen, koos Van den Boogaart voor de verspreiding van een persbericht via het ANP-net. Dat leverde Just Cargo niet alleen ontzettend veel extra publiciteit, maar ook direct een aanwas aan nieuwe chauffeurs op.

“Het resultaat was overweldigend” benadrukt van den Boogaart. “We hebben erg veel aandacht gekregen en ongelooflijk veel reacties uit diverse hoeken.” Onder meer via RTL Nieuws, RTL Z en Emerce werd aandacht besteed aan het bericht.

Heldere communicatie

Op de vraag wat hem zo aansprak in een samenwerking met ANP Pers Support is Van den Boogaart heel helder: “De directe plaatsing op de site van ANP was hetgeen me aansprak en het eerste contact vond ik ook prettig. Open en heldere communicatie is iets wat bij mij past.”

Van den Boogaart geeft aan een erg positief gevoel te hebben overgehouden aan de inzet van de dienstverlening van ANP Pers Support. “Zowel het resultaat als de samenwerking met de diverse mensen binnen ANP Pers Support hebben voor dit gevoel gezorgd.”

Zou Van den Boogaart ANP Per Support aanraden aan anderen? “Als andere bedrijven een boodschap hebben die gehoord mag/moet worden zal ik jullie zeker aanraden! Het feit dat ik nog een aantal persberichten heb afgenomen zegt daarbij al genoeg.”

© ANP Pers Support 2023